Hoi, ik ben Bob

Ik ben Bob Spijker en ben psychomotorisch therapeut, coach en trainer. Van jongs af aan heb ik een grote interesse gehad in sport, en ben vanuit die gedachte in 1999 gestart met de opleiding docent bewegingsonderwijs op de Calo in Zwolle.

In mijn laatste studiejaar van de opleiding lichamelijke opvoeding heb ik bewust gekozen voor het speciaal basis en voortgezet onderwijs. Juist die kinderen en jongeren waarbij met name de sociale interactie en het zich leren handhaven in hun omgeving net wat ingewikkelder is.

Door deze ervaringen heb ik me gerealiseerd dat ik deze doelgroep, vanuit het oogpunt van docent bewegingsonderwijs, niet voldoende kon begeleiden in hun hulpvraag. Een logische vervolgstap was voor mij om te starten met de opleiding psychomotorische therapie en bewegingsagogie.

Psychomotorische therapie geeft mij de mogelijkheid om in een kleinere setting (individueel of in kleine groepen) door middel van bewegingssituaties recht te doen aan de hulpvraag van het kind, de jongere of de adolescent. Juist in deze bewegingssituaties komen gedragingen naar voren die vaak in reguliere gesprekken minder direct duidelijk zichtbaar worden. Tevens kan er heel direct geoefend worden met nieuwe gedachten, gevoelens en gedrag in de veilige situatie in de zaal.

Door open, uitnodigend en transparant te zijn in mijn houding zorg ik voor een ontspannen sfeer waarin de cliënt alle ruimte heeft om te werken aan de doelstelling. Het contact met de ouders/verzorgers en de verwijzers vind ik erg belangrijk. Korte lijnen in de communicatie en duidelijkheid naar alle betrokkenen maken dat ik de cliënt zo goed mogelijk kan behandelen binnen de PMT.

In mijn werk als docent heb ik mij tussen 2007 en 2019 bekwaamd in het oplossingsgericht coachen van leerlingen die vast dreigden te lopen in hun opleiding.

In 2014 heb ik de “train de trainer”-opleiding tot docent Agressie Regulatie Training gedaan (www.jezelfdebaas.eu) , waarbinnen door middel van een praktische module jongeren word geleerd om blijvend om te gaan met hun agressie.In 2014 ben ik begonnen als zelfstandig psychomotorisch therapeut, coach en trainer en vanaf begin 2016 werk ik intensief samen met Juventas (Praktijk voor Psychologie en Orthopedagogiek), de gemeenten Dinkelland en Tubbergen en het OOC-NOT.

Direct contact op nemen?

Wilt u weten of ik iets voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.